Transitions tele seminars
Image default
Society / Relationships

Traineeship bij de overheid

Traineeship overheid: mooi startpunt carrière

 

Veel pas afgestudeerden vragen zich na afronding van het hbo of de universiteit af hoe ze slim kunnen starten op de arbeidsmarkt. Veel werkgevers namelijk eisen enkele jaren werkervaring van hun sollicitanten. En laat dat nu precies zijn wat op het cv van hbo-afgestudeerden en academici vaak ontbreekt. Een traineeship bij de overheid vormt hiervoor een goede oplossing, omdat u bij een traineeship voor de overheid tegelijk leert en werkt. U doet betaalde ervaring op bij een gemeente of Rijksinstelling en komt daardoor, na het afronden van een traineeship, gemakkelijker aan een vaste baan.

Voordelen traineeship overheid

Een traineeship bij de overheid heeft nog tal van andere voordelen. Zo krijg je doorgaans een behoorlijk aantrekkelijk salaris, dat niet veel lager ligt dan het inkomen van ambtenaren in dienst. Verder volgt u natuurlijk voordelig een betaalde opleiding, waar u later in uw carrière profijt van kunt hebben. Het mooie aan een traineeship is verder dat u kunt kijken of werken voor de overheid bij u past of niet. Via een traineeship is het mogelijk om in verschillende functies te werken of meerdere afdelingen. Ideaal om te kijken welk type werk het beste bij u past. Ten slotte, ook dat is belangrijk, leert u via een traineeship  uzelf goed kennen, evenals uw capaciteiten en beperkingen.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een traineeship bij de overheid te volgen? Kijk dan nu op onze website en vraag meer informatie aan. En geef uw carrière een flitsende start! Bezoek de website of neem contact op met info@newpublic.nl