Transitions tele seminars
Image default
Offers

Het gevoel in een villa te wonen, terwijl je eigenlijk maar 60m2 tot je beschikking hebt? Het kan!

Ben je wel eens een woning binnengestapt en dat je het gevoel had dat de muren letterlijk op je af kwamen? De manier waarop een woning is ingericht is namelijk van grote invloed op hoe wij de ruimte in die woning ervaren. Zo kan een woning van 60 vierkante meter met donkere muren, weinig natuurlijke lichtinval en een overvloed aan meubels, decoraties en accessoires heel klein ogen, terwijl een woning van dezelfde grootte die heel tegenovergesteld is ingericht kan aanvoelen als een grote, ruime villa. Benieuwd hoe dit mogelijk is? Lees dan snel verder!

Donkere kleuren verkleinen, lichte kleuren vergroten

Wist je dat donkere kleuren, zoals zwart en donkerblauw, een ruimte optisch verkleinen en dat lichte kleuren, zoals wit, crème en beige, diezelfde ruimte optisch vergroten? Dit komt omdat donkere kleuren het licht absorberen. Lichte kleuren, daarentegen, weerkaatsen het licht juist. Is de ruimte aan de krappe kant? Werk dan dus zoveel mogelijk met lichte kleuren.

De invloed van de hoeveelheid meubels, accessoires en decoraties

Dat de muren letterlijk op je af komen kan ook liggen aan de hoeveelheid meubels, accessoires en decoraties. Een leuke kleine decoratie hier en daar kan zeker geen kwaad, maar zorg ervoor dat het niet teveel wordt. Een overvloed aan meubels, decoraties en accessoires kan ertoe leiden dat een ruimte krap en benauwend aanvoelt. Kies de mooiste decoraties uit en houd naast een bankstel, een eettafel en enkele eetkamerstoelen het aantal meubels (en vooral kasten!) beperkt.

Natuurlijke lichtinval is ontzettend belangrijk!

Ook lichtinval kan heel veel doen met de optische grootte van een kamer. Het is dan ook niet voor niets dat mensen tegenwoordig helemaal weg zijn van de zogenaamde doorzonwoning, waarbij de woonkamer helemaal doorloopt over de gehele diepte van de woning en aan beide zijden voorzien is van grote ramen. Hierdoor heb je lekker veel lichtinval in de woonkamer, waardoor deze ruimte meteen wat groter oogt. Denk ook goed na over het soort raambekleding dat je wilt ophangen. Overgordijnen hangen in de regel wat verder van het raam af waardoor er kostbare ruimte verloren gaat. Rolgordijnen en jaloezieën plaats je vlak voor de ramen. Hierdoor kun je alle beschikbare ruimte optimaal benutten.

https://raamdecoratiedeal.com/