Transitions tele seminars
Image default
Offers

Toegang tot alles op het web!

Usenet staat voor Unix User Network en is een groeiend fenomeen. Wij leggen je in deze blog uit wat het is en ook wat je er mee zou kunnen. Usenet is eigenlijk een software dat draait op een enorm groot netwerk van diverse computers en servers die verspreid zijn over de hele wereld. Dit zorgt meteen voor het grootste verschil tussen Usenet en het normale internet: Usenet is niet te vinden in een normale browser als Google Chrome. Usenet is eigenlijk zelfs de voorganger van het World Wide Web. Het is dus niet eens nieuw, eerder onbekend. De kans dat dit netwerk faalt, is erg klein. Usenet is een erg stabiel netwerk waardoor altijd connectie hebt. 

 

Hoe gebruik je het?

De meeste Usenet-servers bieden bestandsdownload mogelijkheden aan. Er zijn verschillende manieren om bestanden van Usenet-servers te downloaden. Eén manier is de conventionele dial-up-methode, waarbij de Usenet-provider verbinding maakt met de computer op het netwerk, waar gebruikers selecties bestanden maken om het te downloaden. Een andere methode is de Usenet-spiegel, waarin meerdere exemplaren van een bestand worden opgeslagen in de computer van de gebruiker. De derde manier om te downloaden is via het bestandsoverdracht protocol, ook bekend als FTP, het meest voorkomende protocol dat wordt gebruikt voor het delen van bestanden bij gebruikers.

 

Pakketten voor Usenet

Om dit populaire systeem te gebruiken heb je een abbonement nodig. Deze abonnementen worden door veel partijen aangeboden. Wij bevelen hier ViperNews voor aan. Waarom? Zij bieden diensten van hoge kwaliteit aan en diverse Usenetpakketten. Deze partij hecht waarde aan jouw privacy en veiligheid. Daarom bieden zij een gratis, beveiligde SSL en TLS codering aan bij elk van hun pakketten. Bekijk hun website voor meer informatie. U kunt ook altijd telefonisch contact met hen opnemen!

https://www.vipernews.com/nl/