Transitions tele seminars
Image default
Offers

Kapotte wasmachine? Koop niet gelijk een nieuwe!

Kapotte wasmachine? Koop niet gelijk een nieuwe!

Er zijn weinig dingen zo vervelend als een kapotte wasmachine. Niet alleen omdat de bergen met was zich al snel beginnen op te stapelen en je jouw favoriete kleding, ondergoed, sokken en handdoeken niet kunt wassen. Ook omdat het vervangen van een wasmachine vaak een duur grapje is. Toch is het vaak niet nodig om gelijk tot aankoop van een nieuwe machine over te gaan. In dit blogartikel geven we een aantal opties die je eerst zou kunnen overwegen voordat je direct de beslissing maakt om een nieuwe aan te schaffen. Eén ding kunnen we je garanderen, deze opties zijn 1, beter voor het milieu en 2, beter voor de portemonnee. 

 

Optie 1: Kijk of je een onderdeel kunt vervangen

Wanneer je best een beetje handig bent is het geen gek idee om te kijken of je zelf kunt uitvogelen waar het probleem zich bevindt. Vaak is het één onderdeel in een wasmachine die kapot gegaan is en is het helemaal niet nodig om de gehele machine te vervangen. Het afstorten van zo’n groot huishoudelijk apparaat heeft een hele grote impact op het milieu, terwijl je gemakkelijk online nieuwe wasmachine onderdelen kunt bestellen. Ben je zelf geen superster in het repareren van apparaten? Wellicht ken je iemand die wel handig is die jou uit de hand kan helpen. Een kleine tegenprestatie als bedankje kan dan natuurlijk geen kwaad. 

 

Optie 2: Laat een monteur kijken naar je wasmachine

Wanneer je zelf hebt geprobeerd uit te vogelen wat het probleem met de wasmachine is maar je er niet uitkomt en niemand in je omgeving erg handig is met wasmachines, kun je altijd nog de hulp van een ervaren monteur inschakelen. Veel mensen slaan deze stap over omdat ze automatisch denken dat het veel geld kost en ze liever een nieuwe machine kopen. Maar het tegendeel is waar, de monteurs zijn ervaren in hun werk en weten het pijnpunt vaak snel te lokaliseren. Eenmaal helder wat het probleem is kan het onderdeel vervangen worden en kun jij weer lekker jouw stapels was wegwerken. Zoals je ziet zijn er twee belangrijke stappen die je kunt ondernemen voordat je direct overgaat tot de aanschaf van een nieuwe machine. Doe je portemonnee en het milieu een lol en overweeg deze opties. 

 

 

https://fixpart.nl/