Transitions tele seminars
Image default
Society / Relationships

Hoe werkt een ooglidcorrectie van de bovenoogleden?

Bij een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt een deel van de huid van de bovenste oogleden weggehaald. Eventueel wordt ook wat vetweefsel weggenomen. Een ooglidcorrecie bij Ooglift.nl gebeurt gemiddeld 45 keer per week. Een ooglidcorrectie bestaat naast de behandeling zelf uit een intakegesprek en nacontroles.

Vooronderzoek bij een ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie vindt eerst een vooronderzoek plaats. Er wordt gekeken of u in aanmerking komt voor de behandeling. Als dat zo is dan krijgt u informatie over de behandeling en de resultaten. Verder wordt er gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis en naar de medicijnen die u gebruikt.

De ooglidcorrectie zelf

De ooglidcorrectie zelf duurt ongeveer 45 minuten, in het kort gebeurd daarin het volgende:

  • Met een viltstift wordt aangeven welk delen van huid worden weggenomen.

  • U krijgt een lokale verdoving.

  • De huid wordt gedesinfecteerd.

  • Het teveel aan huid en spier wordt verwijderd.

  • De huidranden worden gehecht met niet-oplosbare hechtingen en op de wond worden kleine pleistertjes aangebracht.

Ongeveer 30 minuten na de behandeling wordt een beetje oogzalf in de ogen aangebracht, u ziet daardoor enkele uren wat minder goed. Wanneer alles in orde is mag u direct na de behandeling naar huis. U mag geen auto besturen na de behandeling!

Na de ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie kunnen de oogleden blauw en gezwollen zijn. Dit trekt geleidelijk weg. Verder kunnen uw ogen lichtgevoelig zijn, voor de zekerheid kunt u een zonnebril meenemen naar de behandeling. Ook kunnen uw ogen branderig aanvoelen.

Na een ooglidcorrectie moet u het rustig aandoen. Na een dag of twee kunt u weer wat lichte werkzaamheden verrichten. Probeer echter de eerste week druk op het hoofd te vermijden. Druk op het hoofd ontstaat door tillen, bukken en persen.

Bij een ooglidcorrectie zijn er zelden problemen. Mochten er toch complicaties zijn dan kunt u contact opnemen met Ooglift.

Ooglift, specialist in ooglidcorrecties

Ooglift heet met meer dan 19.000 behandelingen in Nederland verreweg de meeste ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. Ooglift is gevestigd in Maarssen en daardoor prima te bereiken met alle vormen van vervoer.

Via onze website kunt u een eerste, gratis afspraak maken, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.